Hope, Danny von der Ronheide, bliver parret i 2024 (forventet løbetid maj), så om alt går vel, er der hvalpefødsel til sommer :-) 

Jeg glæder mig utrolig meget til dette kuld! Hope er virkelig fantastisk, og jeg håber, hun kan give sine gode egenskaber videre til næste generation. 

Jeg har fået en rigtig skøn tysk han godkendt til Hopes kommende kuld! Han hedder Jack D vom Brockengarten, i daglig tale Jack. Valg af hanhund er sket i samråd med Dansk Hovawart Klubs avlsudvalg for at sikre, han er det helt rigtige match til Hope mht. sundhed, temperament, eksteriør m.m.  

Vi forventer, at vores hvalpekøbere giver hundene et indholdsrigt liv, hvor de bliver aktiveret med lydighed, Nosework, IGP, spor, Rally, Hoopers eller andet. 

Jeg står naturligvis til rådighed i hele hundens liv, og kan qua min profession som hundeinstruktør og adfærdsrådgiver, min erfaring med hundesport, konkurrencer og udstillinger, samt mine 25 år som hovawart-ejer, bistå mine hvalpekøbere, hvis/når der er spørgsmål eller opstår udfordringer. 

Kontakt os, hvis du ønsker at høre mere, eller vil skrives op til en hvalp. Hope er en fantastisk tæve, og hendes hvalpe fortjener at komme ud til aktive hjem. Jeg er derfor meget interesseret i at høre, hvad netop du/I har at tilbyde en hvalp efter Hope :-)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Lidt om avlstæven Hope:

Hun er altid glad og positiv! Passer på matriklen som den hovawart, hun er, men elsker alt og alle og tryllebinder med sin charme og sit milde sind. Jeg bruger hende, når jeg som adfærdsrådgiver arbejder med hunde, der er frygtsomme i mødet med andre hunde, da hun er god til at læse situationen og tilpasse sig. Hun har også hjulpet mange små hvalpe til at blive trygge og få positive oplevelser med store hunde. 

Det er vigtigt for mig kun at avle på sunde hunde, og det lever Hope til fulde op til!
DKK og Hovawart-klubben stiller kun krav om HD-test (hofter), samt - når der er tale om parring i udlandet - øjenlysning. Jeg har valgt at teste for mere end det... 
Hofter HD-A
Albuer AD-0
Øjenlysning (ECVO) uden anmærkninger. 
DM N/N (SOD1 N/N, fri og ikke bærer af degenerativ myelopati/exon2) 
Hypothyroidisme (T4, lavt stofskifte, skjoldbruskkirtlen) - intet påvist/clear
D-Locus D/D (fejlfarve) - clear
DNA-test All Clear
Bedre bliver det ikke!

Eksteriørmæssigt er Hope også prima! Smuk og karismatisk, tilpas størrelse, lækker pels, flot farve med korrekt "Aufhellung" - og en hale i særklasse! Når dommeren kommer hen og snakker med os, ser på hendes tænder og mærker på hende, står hun glad og lykkelig og logrer! Det er ikke sært, at hun allerede har opnået super flotte resultater i udstillingsringen. Dansk Champion, Dansk Junior Champion, Dansk Vinder 2023, BIM (bedst i modsatte køn), 2xCACIB (certifikat til international champion), for blot at nævne lidt. 

Træningsmæssigt er hun en drøm at arbejde med! Hun nyder det virkelig, hvad enten det er hurtige løbeøvelser, detaljetræning, næsearbejde eller andet. Hun er utrolig social, hvilket til tider har været lidt udfordrende til konkurrencer, men hun har altid forstået, at man skal holde sig fra andre arbejdende ekvipager (hund og fører), så det har kun haft betydning for os selv - pyt med det! Jeg mærker tydeligt, at Hope er blevet langt mere moden. Hun er stadig lige social, men formår nu i langt højere grad at modstå fristelserne. 

Når Hope abstraherer fra de sociale fristelser, er hun rigtig god! Resultaterne taler vist for sig selv... 
3 år gammel og bestået LP1 og LP2 lydighed, godt i gang med LP3, udtaget til IHF VM i Obedience Class 2 (IHF er Int. Hovawart Forening, Class 2 svarer til dansk LP3), Rally Begynder Mester, Rally Øvet Mester...

Den vigtigste officielle titel for avlstæven Hope: AK, Avlskåret! 
Det betyder, at hun har gennemført DKK mentalbeskrivelsen, har HD-status A eller B (Hope har A, det bedste), eksteriørbedømmelse mindst Very Good på hovawartudstilling i Åben Klasse (Hope er alle gange på racespecialudstilling bedømt Excellent CK, som er det bedste af det bedste), målt skulderhøjde (61 cm) og - sidst men ikke mindst - bestået udvidet mentalbeskrivelse, som er en større og mere krævende test end DKK mentalbeskrivelsen. Her udviste hun formidabel afreaktion, mentalt overskud og sund fornuft. Desuden viste hun, ligesom til DKK mentalbeskrivelsen, at hun ikke er skudræd.

Læs mere om Hope her og under Nyheder. 

Lidt om Jack: 

Jack er 5 år og allerede far til 3 flotte kuld (9, 11 og 8 hvalpe). Han er en rolig, åben, afslappet og selvsikker hanhund. Klar i hovedet, hviler godt i sig selv og har en engels tålmodighed med sin datter, som han bor sammen med. Han har et super kærligt væsen, lærer hurtigt og nyder at være sammen med familien. Han har primært trænet Mantrailing (personeftersøgning).

Jack er også en rigtig smuk hund, hvilket bl.a. en placering som bedste han (ud af 30) på special racehundeudstillingen Haltern am See august 2022 bevidner.
Ligesom Hope har Jack HD-A hofter og er testet fri for stofskifteproblemer. Da både Hope og Jack er fri og ikke bærere af DM, Degenerativ Myelopati, bliver alle hvalpene det også 🙂

Se stamtavle for kuldet med billeder og info på Working-Dog