Hovafreudes Smilla
DK16076/2015
Kaldenavn Smilla AKA Frøken Smil, Rosetta :-)

Født d. 18. august 2015
Mor: Hässlehoffs Norma-Keadotter ("Zenta"). AK, LP1, RBM, RØM, HD-A, AD-0.
Far: Torres vom Campemoor ("Totti"). ZTP, BH, IPO 1, HD-A1.

AK Avlskåret
Højde 63 cm
Vægt 36 kg.

Sundhed:
Hofter HD-A
Albuer AD-0

Udstilling: 
Excellent Åben Klasse og flotte placeringer på DHK hovawart-specialudstillinger.
Excellent Junior Klasse pl. 1. CK og Nordisk Junior Vinder NORDJV16.
Hæderspræmie i Opdrætsklasse på DHK hovawartudstilling, sammen med 3 kuldsøskende 

Hundesport: 
DKK Lydighed: LP1, LP2
DKK Rally: RBM, RØM. Udtaget til DM 2018.
Nose Work: NW1

Klik her for at se stamtavle

I august 2015 fødte Zenta sit andet kuld hvalpe i kennel Hovafreude. Der var tre pragtfulde tævehvalpe i kuldet, men Smilla valgte os, Zenta valgte hende og jeg følte en helt unik tilknytning til hende. Der var derfor ingen tvivl om, hvilken hvalp vi skulle beholde :-)

Smilla lever i allerhøjeste grad op til mine forventninger! Hun er utrolig harmonisk og afbalanceret, rolig og eftertænksom (det har hun fra sin far!), social og positiv, kvik at træne med - og smuk! Og så er hun først og fremmest en rigtig hyggetrold!!! Hun nyder at ligge helt op ad os, og gerne med et tøjdyr i munden. Om aftenen går hun ind i stuen og udvælger nøje det tøjdyr, hun vil sove med om natten. Når hun rigtig hygger sig, kan hun finde på at små-grynte :-D Det sker når hun får mad, når hun ligger tæt på os - og når hun træner og er til prøver. Det synes dommerne er ret charmerende! 

Jeg træner primært konkurrencelydighed med Smilla. 4 måneder gammel var hun som miljøtræning til sin første uofficielle lydighedskonkurrence og klarede det super flot. Lige efter hun fyldte 10 måneder, stillede jeg for sjov op med hende til officiel LP1-konkurrence som miljøtræning. Helt overraskende fik hun en flot 2. præmie og blev nummer 6 af 17 deltagende hunde! Hun har efterfølgende bestået LP1 som 1. vinder på dagen :-) LP2 er ligeledes bestået, så nu er vi i gang med at træne LP3-øvelserne.

13 måneder gammel fik hun 3. oprykning i rally og blev dermed Rally Begynder Mester (RBM). På sin 2-års fødselsdag blev hun RØM Rally Øvet Mester - og vandt i øvrigt LP2!
Årets flotte Rallypræstationer har resulteret i kvalifikation til DM 2018 (DKK)! Jeg glæder mig til at kunne repræsentere vores skønne race :-)
Hun ligger også pænt til kvalifikation til Årets Hund i Rally Øvet, men det har ikke så høj prioritet, da hun muligvis er drægtig, når der er finale ;-) 

Lydighedsdisciplinerne suppleres med Nose Work (søg efter specifikke dufte: lavendel, eukalyptus, ...), hvor hun har bestået NW1 og nu konkurrerer i NW2. Her har hendes systematiske og grundige arbejde allerede bragt flere rosetter til matriklen. 

Jeg er sikker på, Smilla bliver en fantastisk avlstæve. Hun har rigtig meget godt at give videre :-) 

 

 

Underkategorier