TILLYKKE til Zenta og Chaplins musikkuld, der i dag fyldet 1 år! Alle hvalpene er fuldstændigt lige så skønne, smukke, sjove, kærlige, trænbare, aktive, initiativrige og dejlige, som man kunne håbe på ♥ Og ind imellem er de kropumulige teenagere - helt som forventet ;-)
Fælles for dem er, at de alle bor hos nogle fantastiske mennesker, der forstår at aktivere og træne de unge hunde. Der bliver gået massevis af spor (lige fra korte hyggespor til km la...nge spor med knæk, spids, genstande osv), trænet rundering og søgt efter figuranter i ruiner og tunneller, udsigten bliver nydt fra en kran-kurv i 29 meters højde, der trænes parkour (inkl. spring over havelåger og gå på bordene...) og lydighed, targetøvelser osv osv. Det hele krydres med gode ture og massevis af kram, hygge og nus.
7 helt perfekte hjem til 7 herlige hunde :-)

 

Det tager tid at være opdrætter, når man lægger hjertet i det... Jeg har valgt at bruge mest mulig tid sammen med hvalpene og primært opdatere Facebook-kennelsiden og pt. ikke i så høj grad denne hjemmeside. Det er en åben side, så alle kan se med! Også uden selv at have en Facebook-profil.

Find os her:

https://www.facebook.com/hovafreude 

Tænk engang! Zentas små nyfødte hvalpe er allerede en uge gamle! Ugen er fløjet af sted, men det gør tiden jo, når man er i godt selskab :-) Hvalpene har været friske, livlige og aktive fra det øjeblik, de blev født. De udvikler sig alle rigtig fint. Alt tyder på, det bliver det superkuld, jeg altid har drømt om ♥ 

 

 

Det er vigtigt for os at give hvalpene den bedst mulige start på tilværelsen. Vi bruger derfor rigtig meget tid sammen med dem. Jeg er selvstændig (arbejder med hunde!) og har flyttet skrivebordet ind i hvalperummet, så jeg kan sidde og arbejde ved siden af hvalpekassen. Min mand har taget ferie de sidste 4 uger, vi har hvalpene, så han har god tid til at hjælpe i den vigtige socialiseringsperiode. Hvalpene skal møde fremmede hunde (også andre racer og størrelser), flere nye mennesker (fokus på variation mht. alder, udseende og køn), miljøtrænes og opleve verdenen, og så skal de trænes i bl.a. renlighed, kontaktøvelser, indkald m.m.

I går gik jeg i gang med at stimulere hvalpene med The Biosensor Program (Super Dog Program), som er udviklet af det amerikanske militær i 1970'erne. Programmet giver forbedret kardio-vaskular performance (hjerterytme), stærkere hjerteslag, stærkere binyrer, bedre tolerance over for stress og bedre modstandskraft mod sygdomme.

Når hvalpene er 3-16 dage gamle, bliver de én gang dagligt udsat for 5 små øvelser, som hver varer 3-5 sekunder. De bliver 1) stimuleret med en vatpind mellem tæerne 2) holdt med hovedet opad 3) holdt med hovedet nedad 4) lagt på ryggen 5) lagt på en kold klud.

Du kan læse mere om programmet på http://www.vspa.com/k9/biosensor.htm eller læse den spændende artikel, Karen Frost Knudsen fra Hund & Træning har skrevet http://www.hovafreude.dk/images/stories/zenta/TheBiosensorProgram.pdf

Karen har fulgt programmet på 2 kuld labradorhvalpe. Jeg har selv den fornøjelse regelmæssigt at se flere af hvalpene fra hendes sidste kuld, og det er nogle pragtfulde hunde!

Zenta fødte onsdag d. 21. maj 7 dejlige hvalpe, alle schwarzmarken (sorte med aftegninger). 4  hanner, 3 tæver. Alle hvalpe raske og rørige fra fødslen, og kuldet er usædvanligt homogent. Perfekt størrelse hvalpe - 500-560g!

Se mere på Facebook, hvor vi har en åben profil så alle kan se med, også uden Facebook-konto :-)
https://www.facebook.com/pages/Hovafreude/392974674049800