Hässlehoffs Norma-Keadotter ("Zenta")
DK12616/2009

Født d. 13. marts 2009
AK, LP1, RBM, RØM
DKCH, DKVECH, DKV19, DKVV19, KBHVV19
HD-A, AD-0
Testet for hypothyreodisme (T4 og TSH) - intet påvist

Klik her for at se stamtavle

Zenta er vores ældste unghund ;-) Et livstykke af format! Hun er sød, glad, aktiv, legesyg, veloplagt og "på", når hun skal være det. En rigtig krudtugle! Samtidig hviler hun godt i sig selv og er den selskabelige type, der lægger sig på langs under sofabordet, så hun kan ligge på flest muligt at gæsternes fødder. Hun er typisk hovawart ved at være aktiv ude og rolig inde.

Træningsmæssigt har jeg prøvet lidt af hvert med Zenta. DcH-lydighed, LP (DKK lydighed), spor, agility osv. Hun har bestået LP1 og DcH C-klassen. Desuden er hun med hop og logrende hale blevet Rally Begyndermester (RBM) og Rally Øvet Mester (RØM).
Nu træner Zenta primært Nose Work, Mantrailing (personsøg), Rally og Sofahygge ;-).

De sidste par år har Zenta deltaget på udstillinger, hvilket har ført til en masse fine titler og rosetter. Hun hygger sig med de øvrige tilstedeværende, tiltusker sig en masse lækre godbidder, ruller sig velfornøjet i græsset, kommer hen til ringbåndet, får børstet det værste møg af og løber så glad og elegant (til tider kækt hoppende!) rundt i ringen og charmerer dommeren :-) 

Kerstin Malm o.a. skriver i hunde-leksikonnet "Din hund" om hovawarten: "Den er legesyg hele livet", "lærer hurtigt men keder sig lige så hurtigt", "har enorm udholdenhed og takker aldrig nej. Men ind imellem er der behov for ekstra træning og fantasi for at få alt på plads. Hovawarten tager gerne eget initiativ og har mange ideer om, hvordan en øvelse skal udføres".
- Det er en perfekt beskrivelse af Zenta! :-) 

Zenta er mor til Hovafreudes 2 første kuld, og dermed også til Hovafreudes Smilla.